Certified Open Source Intelligence Specialist®
Het diploma Certified Open Source Intelligence Specialist® kun je behalen als je bij ons de klassikale driedaagse OSINT-training I (Beginner) en de OSINT-training (Professional) hebt afgerond. Deze trainingen vormen samen de SPEN-Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Specialist® vormen. Als je onze opleiding met succes hebt afgerond mag je de titel COS® voeren en mag je deelnemen aan de OSINT-training III (Expert). Deze training is de derde module van onze Post HBO-Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Expert®.
Behaal de COS® titel
Informatie over de opleiding
Dagelijks worden er miljoenen berichten, foto’s en video’s op het internet en sociale media geplaatst. Al deze brokjes informatie vormen een onschatbare waarde voor eenieder die zich beroepsmatig bezig houdt het vergaren en analyseren van informatie van het internet.
De SPEN-Registeropleiding Certified Open Source Intelligence Specialist® is een zesdaagse praktische en interactieve opleiding waarin juist dit vergaren van informatie uit openbare bronnen op het internet en sociale media centraal staat.
Door het volgen van de SPEN-Registeropleiding Certified Open Source Intelligence Specialist® doet u kennis en vaardigheden op om binnen de kaders van de wet op een veilige en effectieve manier informatie op het internet te zoeken en te analyseren, om deze informatie gestructureerd op te slaan en om hierover op gedegen wijze te rapporteren.
De in deze SPEN-Registeropleiding opgedane kennis en vaardigheden biedt u een toegevoegde waarde om aan te slag te gaan als rechercheur, analist of onderzoeker binnen de publieke en private sector of binnen een organisatie waarin u zich in het kader van opsporing, handhaving of intelligence bezig houdt met het vergaren van informatie op het internet.
De SPEN-Registeropleiding Certified Open Source Intelligence Specialist® is bedoeld voor rechercheurs, analisten en onderzoekers van binnen de publieke en private sector en voor eenieder die zich in het kader van opsporing, handhaving, toezicht of intelligence bezig houdt met het vergaren van informatie op het internet.
De opleiding is onder andere geschikt voor medewerkers van de politie, defensie, inlichtingendiensten (AIVD, MIVD), bijzondere opsporingsdiensten (FIOD, ISZW-DO, NVWA-IOD, ILT-IOD), de Koninklijke Marechaussee, de Rijksrecherche, Teams Criminele Inlichtingen, toezichthouders (AFM, ACM, ISZW, ILT, NVWA), RIEC, LIEC, gemeenten, Douane, het UWV, verzekerings- en creditcardmaatschappijen, banken, particulier onderzoeksbureaus, redacties, journalistieke platforms, NGO’s, advocatenkantoren en bedrijven met interne fraude-afdelingen.
De SPEN-Registeropleiding Certified Open Source Intelligence Specialist® bestaat uit de OSINT-training I (Beginner) en de OSINT-training II (Professional).
De OSINT-training I (Beginner) bestaat uit drie lesdagen van elk acht uur plus vier uur zelfstudie en wordt afgesloten met een digitaal examen. Indien u het examen met goed gevolg behaald heeft, ontvangt u het certificaat Certified Open Source Investigator®. Het behalen van dit certificaat biedt u toegang tot de OSINT-training II (Professional).
De OSINT-training II (Professional) bestaat uit drie lesdagen van elk acht uur plus acht uur zelfstudie en wordt afgesloten met een digitaal examen. Indien de u het examen met goed gevolg behaald heeft, ontvangt u het officiële diploma Certified Open Source Intelligence Specialist®.
Voor het deelnemen aan de SPEN-Registeropleiding is geen specifieke voorkennis vereist. Ervaring met het surfen op het internet en het gebruik van sociale media wordt beschouwd als een pré.
Indien u wenst deel te nemen aan de OSINT-training II (Professional) zonder dat de u de OSINT-training I (Beginner) gevolgd heeft, dan kan u een toelatingstoets afnemen. Indien u deze toets met voldoende score afrondt, kan u deelnemen aan de OSINT-training II (Professional).
Het deelnemen aan de OSINT-training II (Professional) staat echter niet gelijk aan het afronden van de Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Specialist®. U kunt met het enkel afronden van de OSINT-training II (Professional) derhalve het diploma Certified Open Source Intelligence Specialist® niet ontvangen. U ontvangt in plaats daarvan een certificaat van deelname.
De studielast bedraagt in totaal 60 uur. Deze studiebelastingsuren bestaan uit zes dagen van elk acht contacturen en uit 12 zelfstudie-uren.
Deze SPEN-Registeropleiding wordt afgesloten met een digitaal examen welk examen u binnen één maand na de laatste lesdag vanuit huis kunt maken. U slaagt voor het voor het examen wanneer u tenminste 70% van alle examenvragen met een juist antwoord heeft beantwoord.
In het examen wordt getoetst of de u voldoende kennis en vaardigheden heeft opgedaan om op een veilige wijze een gestructureerd en effectief internetonderzoek te verrichten en om hierover op gedegen wijze te kunnen rapporteren.
Tijdens het examen worden deze kennis en vaardigheden enerzijds getoetst door middel van praktische opdrachten waarin u zelf online onderzoek dient te verrichten en anderzijds door middel van meerkeuze opdrachten waarbij u de juiste antwoorden dient te selecteren.
Na het succesvol afronden van het examen behaalt u het officiële diploma Certified Open Source Intelligence Specialist®”, ontvangt u Persoonlijke Educatie (PE) punten en wordt u ingeschreven in het Abituriëntenregister van het CPION.
Competencies en leerdoelen
Met de titel Certified Open Source Specialist® geeft u aan over bepaalde competenties te beschikken om een veilig en effectief OSINT-onderzoek te verrichten. De competenties en leerdoelen hebben betrekking op het formuleren van een onderzoeksstrategie, het toepassen van een dreigingsbeeld, het handelen binnen wet- en regelgeving, het vergaren, monitoren, vastleggen en verwerken van gegevens en het rapporteren van bevindingen. In aanvulling op de competenties en leerdoelen van de OSINT-training I (Beginner) kent de OSINT-training II (Professional) de onderstaande competenties en leerdoelen.
helpen om een open bronnenonderzoek te structureren.
bronnenonderzoek te structureren.
bronnenonderzoek.
mobiele telefoon (“Android Emulator”) in een open bronnenonderzoek gebruikt kunnen worden.
bronnenonderzoek.
gebruikers, gebruikersnamen, gebruikers ID’s, profielinformatie, teksten, hashtags, foto’s en video’s op verschillende nationale en internationale sociale media zoeken.
gebruikers, gebruikersnamen, gebruikers ID’s, teksten, profielinformatie, hashtags, foto’s en video’s op verschillende nationale en internationale mobiele applicaties zoeken.
handelsregisters gebruikt kunnen worden in open bronnenonderzoeken.
gevolmachtigden, aandeelhouders en bedrijfsinformatie van ondernemingen in kaart brengen.
Onderdeel SPEN-Registeropleiding
De OSINT-training II (Professional) is de tweede van de in totaal twee modules van de SPEN-Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Specialist®.
Onderdeel Post HBO-Registeropleiding
De OSINT-training II (Professional) is de tweede van de in totaal drie modules van de Post HBO-Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Expert®.
Inschrijven voor een training
Wil jij je vandaag nog inschrijven voor de OSINT-training I (Beginner) of de OSINT-training II (Professional)? Klik dan op de knop hieronder of neem contact met ons op.