+31 (0)765329610            info@aware-online.com
    Leeromgeving   |   Onderzoek   |   Werken bij   |   OSINT vacatures   |   Contact   |   
Google Reddit

Op 24 juli 2024 verscheen er een artikel op 404media.com waarin uitgelegd wordt dat Google straks de enige zoekmachine is die werkt voor het platform Reddit. De reden is dat Reddit andere zoekmachines blokkeert om het verzamelen van data voor AI-trainingsdoeleinden tegen te gaan. Google zal wel toegang houden tot gegevens op het platform als gevolg van een miljoenendeal tussen Google en Reddit.

Wat is Reddit?

Reddit.com is een Amerikaans sociaal mediaplatform in de vorm van een soort forum. Dagelijks plaatsen miljoenen gebruikers wereldwijd berichten, foto’s, video’s en links, plaatsen andere gebruikers reacties en kunnen deze reacties omhoog of omlaag gestemd worden. Op Reddit worden er specifieke termen gebruikt waarvan we twee belangrijke basistermen kort uitleggen. Andere termen kun je bijvoorbeeld op deze pagina vinden.

Redditor

Een redditor is simpelweg een geregistreerde gebruiker op het platform Reddit. Het is een gebruiker die berichten kan plaatsen en die op andere gebruikers kan reageren.

Subreddit

Een subreddit is een soort subforum op het platform. Een subreddit gaat over een thema of een onderwerp waarbinnen gebruikers berichten over het thema of onderwerp kunnen plaatsen. Een voorbeeld van een subreddit is https://www.reddit.com/r/OSINT/ waarin gebruikers over het onderwerp “OSINT” praten.

Wat betekent bovenstaande voor in de praktijk?

Top op heden was het mogelijk om content van Reddit te doorzoeken via verschillende zoekmachines als Google, Bing, Yahoo en DuckDuckGo. Sinds 24 juli 2024 heeft reddit de crawlers van alle zoekmachines behalve Google geblokkeerd. Met een “crawler” wordt de “verzamel”-software van een zoekmachine bedoeld waarmee content van een website wordt geïndexeerd. Doordat Google de enige zoekmachine is die na 24 juli 2024 nog mag crawlen, zullen de zoekresultaten van andere zoekmachines snel gedateerd zijn. Alleen de zoekresultaten van Google zullen up to date zijn, wat Google de enige zoekmachine voor Reddit zal maken.