Eerstvolgende training
2024:
10-11-12 dec 2024
2025:
4-5-6 februari 2025
8-9-10 april 2025
17-18-19 juni 2025
7-8-9 oktober 2025
9-10-11 december 2025
9:30 – 16:30
Breda
1.975,- (btw-vrij)
Inclusief digitale leeromgeving
Inclusief OSINT-videodatabase
Deze training is gericht op het werk en dagelijks toepasbaar.
– Medewerker overheidsorganisatie
OSINT-training II (Professional)
Heeft u al kennis en ervaring met het verrichten van onderzoek op het internet? Dan is deze driedaagse opleiding wellicht iets voor u. Deze training vormt namelijk een verbreding en een verdieping op de OSINT-training I (Beginner) en is onderdeel van de SPEN-Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Specialist®.
Om het diploma Certified Open Source Intelligence Specialist® te behalen dient u deze training en de training OSINT-training I (Beginner) succesvol te hebben afgerond. Slaagt u voor het examen? Dan kunt u deelnemen aan onze OSINT-training III (Expert) welke de laatste module vormt van de Post HBO-Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Expert®.
Over deze opleiding
Na het volgen van deze driedaagse OSINT-training mag u zichzelf Certified Open Source Intelligence Specialist® noemen.
De OSINT-training II (Professional) is een vervolg op de OSINT-training I (Beginner) en is onderdeel van de Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Specialist®. Deze opleiding vormt niet alleen een verdieping op eerder behandelde studiestof, maar ook een verbreding met bijvoorbeeld nieuwe methoden en technieken, tools en andere sociale media. Na het volgen van deze training is uw kennis op het gebied van Open Source Intelligence (OSINT) van een bijzonder hoog niveau. U bent in staat om zelfstandig en op een veilige wijze een effectief en kwalitatief hoogwaardig internetonderzoek te verrichten en u kunt daarover op gedegen wijzen rapporteren.
Na het volgen van deze training kunt u de OSINT-training III (Expert) volgen. Deze vierdaagse training is het laatste onderdeel van de Post HBO-Registeropleiding tot Certified Open Source Intelligence Expert®.
De OSINT-training II (Professional) is bedoeld voor rechercheurs, analisten en onderzoekers van binnen de publieke en private sector die al eerder een training op het gebied van Open Source Intelligence (OSINT) gevolgd hebben. De training is daarnaast bedoeld voor eenieder die zich in het kader van opsporing, handhaving, toezicht of intelligence bezig houdt met het vergaren van informatie op het internet.
De opleiding is onder andere geschikt voor medewerkers van de politie, defensie, inlichtingendiensten (AIVD, MIVD), bijzondere opsporingsdiensten (FIOD, ISZW-DO, NVWA-IOD, ILT-IOD), de Koninklijke Marechaussee, de Rijksrecherche, Teams Criminele Inlichtingen, toezichthouders (AFM, ACM, ISZW, ILT, NVWA), RIEC, LIEC, gemeenten, Douane, het UWV, verzekerings- en creditcardmaatschappijen, banken, particulier onderzoeksbureaus, redacties, NGO’s, journalistieke platforms, advocatenkantoren en bedrijven met interne fraude-afdelingen.
Het doel van de OSINT-training II (Professional) is dat u na het volgen van deze training zelfstandig, binnen de geldende juridische kaders en op een veilige wijze een effectief en kwalitatief hoogwaardig internetonderzoek kunt verrichten en dat u hierover op gedegen wijze kunt rapporteren.
Op dag 1 van deze training houdt u zich onder andere bezig met het installeren en configureren van een virtuele onderzoeksmachine (Linux Ubuntu). Met uw nieuwe virtuele onderzoeksmachine oefent u om nog meer informatie uit sociale media als Facebook, Instagram, Twitter, Youtube en Strava te halen. U gaat daarnaast dieper in op het onderzoeken van websites en leert hoe u wifi-netwerken kunt onderzoeken en analyseren. Uiteraard wordt daarbij ook stil gestaan bij het veilig gebruiken van een wifi-netwerk.
Op dag 2 leert u gebruik te maken van Android Emulators. U oefent met het onderzoeken van mobiele applicaties (Apps) zoals bijvoorbeeld Facebook Messenger, WhatsApp, Telegram, Snapchat en Tinder. Daarnaast gaat u verder met het onderzoek op het Deep web en het Dark Web en staat u stil bij hoe encryptie precies werkt.
Op dag 3 houdt u zich onder andere bezig met het aanbrengen van structuur in uw onderzoek. Aan de hand van de opgedane kennis maakt u uw eigen onderzoeksplan welke u kunt gebruiken in toekomstige onderzoeken. Zo kunt u gestructureerd aan de slag als u bijvoorbeeld een e-mailadres of een telefoonnummer in uw onderzoek aantreft.
U sluit de training af met een examen welke u na een positieve uitslag de titel Certified Open Source Intelligence Specialist® oplevert.
De prijs voor een open inschrijving bedraagt € 1.975,- vrijgesteld van omzetbelasting*. In deze training zijn lunch, koffie/thee, studiematerialen, examinering, diplomering, één maand toegang tot onze digitale leeromgeving en één maand toegang tot onze OSINT-videodatabase inbegrepen.
Wilt u deze training in-company met alleen uw eigen medewerkers volgen? Dan stellen wij graag een offerte op basis van uw wensen op. Vul dit formulier in en ontvang binnen enkele werkdagen een offerte op maat.
* De Aware Online Academy kan u deze training vrijgesteld van omzetbelasting aanbieden omdat Aware Online Academy een Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)-geregistreerd opleidingsinstituut is. Indien uw organisatie geen Btw-vrijstelling heeft zullen wij de factuur exclusief Btw aanbieden. U kunt dit aangeven op het inschrijfformulier.
Locatie
Deze training van 10, 11 en 12 december 2024 wordt klassikaal verzorgd in Breda. Deze trainingslocatie in Breda is goed met het openbaar vervoer en met de auto (betaald parkeren, € 8,50 per dag) te bereiken. In geval van een in-company training kan de training uiteraard ook bij u op locatie worden verzorgd.
Duur
Deze training duurt in totaal 3 dagen. De lestijden van deze training zijn van 09:30 tot 16:30.
Deze training wordt in 2024 als “open inschrijving” gegeven op:
Datum | Locatie | Inschrijven |
---|---|---|
10-11-12 december 2024 | Breda (nabij CS) | Klik hier |
Deze training wordt in 2025 als “open inschrijving” gegeven op:
Datum | Locatie | Inschrijven |
---|---|---|
4-5-6 februari 2025 | Breda (nabij CS) | Klik hier |
17-18-19 juni 2025 | Breda (nabij CS) | Klik hier |
7-8-9 oktober 2025 | Breda (nabij CS) | Klik hier |
8-9-10 april 2025 | Breda (nabij CS) | Klik hier |
9-10-11 december 2025 | Breda (nabij CS) | Klik hier |
Voor deze training dient u zelf een laptop, een mobiele telefoon en een prepaid simkaart mee te brengen. Hieronder staat uitgebreider toegelicht waaraan deze laptop, mobiele telefoon en prepaid simkaart dienen te voldoen.
Specificaties laptop (vereist!)
- Besturingssysteem: laatste versie Windows 10 of 11 / MacOS 10.15.x (of nieuwer)
- CPU: 64-bit processor (Intel i5/i7 or equivalent AMD). Let op: een MacOS met M1/M2-chip is helaas niet geschikt!
- BIOS: “hardware virtualization”-technologie (Intel-VTx of AMD-V) moet ingeschakeld zijn
- RAM-geheugen: minimaal 8 GB ram
- Opslagruimte: minimaal 30 GB
- Toegankelijkheid: uw laptop dient vrij van restricties te zijn (lokale administratorrechten) om programma’s te downloaden
- Licenties: Microsoft Office of LibreOffice (voor het maken van aantekeningen)
- Internetverbinding: uw laptop dient gebruik te kunnen maken van een draadloze verbinding
Let op: wij verzoeken u om te controleren of uw laptop voldoet aan bovenstaande vereisten. Indien uw laptop niet geschikt blijkt, kunt u in de training mogelijk specifieke onderdelen niet meedoen.
Specificaties prepaid simkaart (vereist!)
In deze training maakt u gebruik van “sock puppets” waarmee “fake accounts” bedoeld worden. Om een fake account aan te kunnen maken, heeft u op sommige (sociale media)platformen een telefoonnummer nodig. Wij adviseren om hiervoor een prepaid simkaart te gebruiken. Na uw inschrijving ontvangt u meer informatie over waar u een prepaid simkaart kunt verkrijgen.
Specificaties mobiele telefoon (vereist!)
Om een account op sociale media(platformen) aan te maken dient u in sommige gevallen een verificatie SMS te kunnen ontvangen met uw prepaid telefoonnummer. Om deze verificatie SMS te kunnen ontvangen heeft u een mobiele telefoon nodig. Deze mobiele telefoon hoeft enkel SMS te kunnen ontvangen, dus u kunt hiervoor in de meeste gevallen ook een ouder (opgeschoond) toestel gebruiken. Na uw inschrijving ontvangt u meer informatie over het gebruik van een mobiele telefoon.
Tijdens onze training zult u onderzoek doen op mobiele applicaties. Wij gebruik daar in onze training een Android Emulator “BlueStacks” voor. Dit is software op uw computer die een mobiele telefoon nabootst. Mocht u ook op een fysiek toestel mobiele applicaties wensen te onderzoeken, dan adviseren wij u om een mobiele smartphone aan te schaffen waarop u applicaties via de AppStore of de PlayStore kunt downloaden.
Alle demonstraties in deze training worden gegeven in een Windows 11-omgeving met Mozilla Firefox als standaardbrowser met een Nederlandse taalinstelling.
Als cursist van Aware Online krijgt u zes maanden toegang tot onze digitale leeromgeving. In deze leeromgeving treft u onder andere oefenopdrachten, naslagwerken en trainingsvideo’s.
Oefenopdrachten
Alle oefenopdrachten die tijdens onze klassikale of online training worden gemaakt, kunt u terugvinden in onze digitale leeromgeving. Zo kunt u niet alleen tijdens de training maar zelfs tot zes maanden na de training oefenopdrachten maken om de lesstof eigen te maken.
Heeft u een oefenopdracht fout beantwoord? Dan kunt u lezen wat het juiste antwoord is en hoe u tot dat antwoord had kunnen komen. Heeft u een oefenopdracht juist beantwoord? Dan krijgt u daarmee XP-punten waarmee steeds hoger op het scorebord kunt komen op het op te nemen tegen medecursisten.
Naslagwerken
In onze digitale leeromgeving treft u handige naslagwerken aan. Dit zijn veelal Pdf-bestanden waarin bijvoorbeeld Google Operators, WHOIS-terminologie en stappenplannen zijn opgenomen. De Pdf-bestanden kunt u indien gewenst downloaden om op een later moment te kunnen raadplegen.
Trainingsvideo’s
In onze digitale leeromgeving staan korte uitlegvideo’s die u kunt gebruiken om op te zoeken “hoe iets ook al weer moet”. Als cursist van Aware Online zijn alle video’s die behoren bij de OSINT-training II (Professional) standaard één maand inbegrepen, optioneel kunt u deze toegang verlengen en uitbreiden naar alle trainingsvideo’s.
Als cursist van Aware Online krijgt u standaard één maand toegang tot de OSINT-videodatabase uit onze digitale leeromgeving. De ruim 100 video’s in deze database betreffen uitlegvideo’s die u kunt gebruiken om op te zoeken “hoe iets ook al weer moet”.
Voor meer informatie over de OSINT-videodatabase verwijzen wij u graag naar deze pagina. Voor een overzicht van de video’s die in de database staan klikt u hier. Als cursist van de OSINT-training II (Professional) krijgt u toegang tot alle video’s waarachter het cijfer “2” staat. Optioneel kunt u de toegang tot de database verlengen en uitbreiden naar alle video’s uit de database.